Lacassa natura urmareste dezvoltarea sustenabila de proiecte pilot si urmarirea lor pe termen mediu-lung pt a furniza o solutie ecologica si verde in viitorul constructiilor rezidentiale.
Hempcrete așa cum este cunoscut pe plan internațional – este un material de construcție ecologic, obținut prin amestecarea puzderiei de cânepă cu un liant pe bază de var și cu apă. Puzderia este partea lemnoasă a tulpinei plantei; un produs secundar, rezultat în urma prelucrării cânepii. Este un material ușor, bun izolator termic, rezistent la umezeală si mucegaiuri. Liantul pe bază de var este fie o combinație de var calcic hidratat & var hidraulic, cu adaos de ciment, fie de var natural în amestec cu aditivi pozzolanici.
Din amestecul puzderiei de cânepă cu liantul pe bază de var și cu apa rezultă un material maleabil, betonul de cânepă în stare umedă, care poate fi turnat sau pulverizat. Hempcrete, umplutura de beton de cânepă, se poate folosi atât pentru pereți, cât și pentru acoperișuri sau pardoseli. Un material versatil, betonul de cânepă iși găsește utilizarea atât în domeniul rezidențial cât și în cel al clădirilor de folosință publică.
Proiect Sibiel judetul Sibiu
Casa privata P+E designed de arh.Emil Ceacalopol Bucuresti
Caracteristici tehnice :
- Fundatii beton armat
- Suprastructura Lemn Tip Frame Mitek Romania
- Pereti exteriori din canepa 36 cm grosime.
- Acoperis canepa 40 cm grosime prin pverizare
- Planseu intermediar puzderie de canepa lestata.
- Cofrare stuf+pulverizare si prelucrare canepa StoneHemp cu var de la Carmeuse Romania
- Tencuiala Mecanizata a fost asigurata de Hasit Rofix Austria pe baza de var si praf de marmura
- Varul interior-exterior Hasit Romania
- Incalzirea se face pe combustibil gazos prin pardoseala de la Uponor Romania
- Tamplaria lemn stratificat pin
Mai multe informatii despre tehnologia si materialele folosite pe www.stonehemp.com